Brochure Predictive Profiling Terrorism

“Kennis, inzicht en vaardigheden zijn de basisingrediënten voor het succesvol afronden van het ESIF-eindexamen voor de Predictive Profiling Terrorism ® - Certified Profiler Terrorism ® (CPT ®). Het zijn deze ingrediënten die een reactieve beveiliger maakt tot een buitengewone proactieve professional op het gebied van het onderkennen van afwijkend en verdacht gedrag bij terrorismebestrijding”. Feitelijk zijn “Kennis, inzicht en vaardigheden" de belangrijkste uitkomsten van de onafhankelijke audits en evaluaties die over een periode van 5 jaar zijn gehouden.

Daar moet je wel wat voor doen. Zo zit je 9 weken één dag in de week in de klas en moet je er wel even tegenaan! Zo behandelen we niet alleen de methodiek predictive profiling. Maar leer je in theorie en praktijk - om deze beveiligingsmethodiek heen - de fijne kneepjes van het vak. Fijne 'kneepjes' waardoor je de tegenstander leert begrijpen en te (her) kennen. Want als je over profiling praat dan zeg je: Intelligence en de kennis over je tegenstander.

Zo wordt gedurende de opleiding o.a. aandacht besteed aan het verschijnsel dreiging, Maar ook aan target criteria, modus operandi, religieus terrorisme, links- en rechtsextremisme en dierenactivisme, bijzondere kenmerken, covert en overt observeren, misleiding technieken en de leugen en het bedrog. Een gehele dag wordt besteed aan het 'radicaliseren' en hoe je dat het beste kan onderkennen. Ter ondersteuning ontvang dan ook een speciale app die je daarna kan gebruiken in je dagelijkse werkzaamheden.

Ook in de praktijk gaan we aan de slag. De eerste praktijkdag gaat over IED/HME. Het proactief (vroegtijdig) onderkennen van mogelijke IED's is essentieel in het werkveld. Daarnaast organiseren de docenten een live observatie met acteurs conform de spottersmethodiek (ABC). Spannende dag, die je vooral bewust zal maken wat observatie betekent. Ook op het gebied van Security questioning ontbreekt de praktijk niet. Zo ga je met een ervaren politie acteur een dag lang 'stoeien' hoe je een Security questioning het beste kan uitvoeren. Bijzondere ontwikkelde scenario- trainingen zijn niet alleen leerzaam en effectief, maar ook speciaal voor dit doel ontwikkelt door onze gedragskundige.

Gedurende de opleiding worden diverse opdrachten door je uitgevoerd om je kennis en inzicht te vergrootten. Hiertoe verzorg je presentaties met behulp van powerpoint.

Ter afronding van de opleiding neem je deel aan het theorie- en praktijkexamen dat door de European Security Intelligence Foundation wordt afgenomen.

Ben je geslaagd dan ontvang je het officiële diploma Predictive Profiling Terrorism ® en kan je laten registeren als Certified Profiler Terrorism ®.

Op dat moment ben je buitengewone proactieve professional geworden, die beschikt over bijzonder kwaliteiten én beschikt over een brede kennis, inzicht en vaardigheden op een bijzonder kennisgebied voor het onderkennen van terroristische dreiging.

Heb je interesse in deze opleiding reageer dan snel, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

De start van de opleiding staat gepland voor 5 oktober 2020 te Almere.

Brochure Predictive Profiling Terrorism

Before download...

Continue... ×