Security Profiler Terrorism

De registeropleiding Security Profiler Terrorism is een exclusieve 7-daagse opleiding is een non-ethnic opleiding voor de beveiligingsprofessional.. ...

 Opleiding Security Profiler Terrorism ®

36894837Het hart van deze Integrale proactieve (non-ethnic) beveiligingsopleiding is Predictive Profiling Terrorism  ® (PPT ®) en kent een duur van van 7-dagen (wordt verdeeld over 7 weken). De opleiding is deels gebaseerd op de Israëlische security methode. De opleiding is samengesteld door inlichtingen- en veiligheidsexperts. Vervolgens is het ontwikkelde leerplan professioneel toegespitst voor het grondgebied van de Europese Unie met als belangrijkste doel het vroegtijdig waarnemen van verdacht gedrag bij criminele en terroristische activiteiten. 

Dynamisch karakter

De opleiding kent een hoog dynamisch karakter. Daar bedoelen we mee dat als er nieuwe informatie over de in het lesprogramma genoemde onderwerpen (inter)nationaal beschikbaar komt, het betreffende onderwerp kan worden aangepast naar de laatste stand van zaken. Criteria daarbij zijn o.a. de betrouwbaarheid van de bron en het gegeven. Daarnaast onderzoeken de docenten op basis van (recente) gebeurtenissen de bijzondere kenmerken van radicalisering, extremisme en terrorisme. Deze kenmerken worden apart onderzocht, geanalyseerd en meegenomen in de lesstof, indien er een relatie is met een voorbereidende of uitvoerende verdachte indicator( AMO). .

Deze opleiding PPT ® (niveau = Mbo 3) is zeer geschikt voor functionarissen die afkomstig zijn uit het domein Openbare orde & veiligheid en specifiek bedoeld voor functionarissen van de Douane, Nationale Politie, Koninklijke Marechaussee, Defensie, gemeentelijke Toezichthouders en haven-, persoons- en evenementenbeveiligers. De opleiding wordt op verzoek ook in elders in Europa verzorgd. Indien u het ESIF theorie- en praktijkexamen succesvol afrondt, bent u, na aanmelding bij de stichting ESIF, bevoegd tot het dragen van de titel SPT ®. SPT is een wettelijk beschermde titel en staat voor Security Profiler Terrorism ®.

ESIF is een gerenommeerde stichting in Nederland dat als eerste organisatie in 2007 een normering heeft vastgesteld voor Integrale Proactieve Beveiliging. Hiermee is ESIF de eerste (en vooralsnog de enige) instantie in Europa die proactief security management onafhankelijk en transparant waarborgt. Daarnaast is ESIF een erkend examenbureau dat de examens op het gebied van de proactieve beveiliging zoals Predictive Profling, Profling Terrorism, Insider Threat en Intelligence Driven Security afneemt. Zij houdt hiertoe een strenge controle op de kwaliteitseisen van het opleidingsinstituut. Trio Security vindt het belangrijk om de kwaliteit van de opleiding onafhankelijk te laten examineren. Trio Security vindt het ondenkbaar dat de slager zijn eigen vlees keurt!

Als het diploma Predictive Profiling Terrorism ® is behaald, is aanmelden vereist voor de opname van je personalia in het register SPT. Na aanmelding ben je gerechtigd om de letters SPT (Security Profiler Terrorism) achter je familienaam te plaatsen. Hierdoor bewijs je dat je aan de kwaliteitsnorm en kwaliteitseisen - zoals deze zijn gesteld voor het diploma Predictive Profiling Terrorism ® voor Security profiler Terrorism - hebt voldaan. ESIF beschik over een aantrekelijke doorlopende leerlijn en de volgende opleiding die je na deze opleiding kunt kiezen, is bijvoorbeeld de opleiding Predictive Profiling Terrorism ® - CPT

Korte beschrijving

Korte beschrijving van de opleiding Security Profiler Terrorism

big 43803551 0 300 197De opleiding PPT ® voor Security Profiler Terrorism is grofweg te verdelen in vier delen.

 • Intelligence vormt de basis voor deel 1, waarbij we u twee weken lang meenemen en de fenomenen radicalisme, extremisme en terrorisme behandelen. U leert over de aanslagkenmerken, de targetcriteria, terreurorganisaties,  het herkennen van radicalisering, de modus operandi, Lone wolf/actors en de bijzondere kenmerken van links-, rechts- en religieus terrorisme en extremisme. Tijdens deel 1 ontvangt u meerdere praktijkopdrachten die worden uitgevoerd als PowerPointpresentaties. Zo presenteert u bijvoorbeeld op basis  van target- en aanslagcriteria (deze worden u aangereikt door de docent), én uw eigen onderzoek op het internet, een terroristische aanslag op een object naar keuze.
 • In deel 2 leren we u het her- en onderkennen van een IED.
 • De delen 3 en 4 worden gedomineerd door observatietechnieken (contra CT) en security questioning. Bij de lessen observatietechniek gaan we langzaam over vanuit proactieve observatie naar de gebruikte covert en contra-observatietechnieken. U ontvangt praktische informatie over aandachtsstijlen en hoe u kunt switchen voor het behouden van een optimale concentratie en waarneming. Tenslotte bespreken we de (on)mogelijkheden en risico’s bij het toepassen van de Attack-cycle bij surveillance detection.

Theorie en praktijk beoefenen we op basis van reële scenario's (AMO's) uit de praktijk Gedurende de theorielessen security questioning besteden we ruim aandacht voor de verschillende technieken zoals BITES en SPOT. Vervolgens kunt u de BITES- en SPOT beoefenen in de praktijk aan de hand van 20 professioneel ontwikkelde scenario’s (AMO's). U oefent samen met een ervaren politie acteur. Tenslotte besteden we aandacht aan het ontdekken van bedrog en misleiding en het lezen van lichaamstaal. Ook hier beoefent u scenario's met een trainingsacteur.

Bron: Trio SMC 2018 - Klassikale les   

 

Programma

Het programma van de opleiding Security Profiler Terrorism

Het programma bestaat uit 7 lesdagen die zijn verdeeld over 7 weken, waarbij klassikaal les wordt gegeven. In week 7 neem je deel aana het examen.

Lessen – 1ste lesdag

 • Module 1: Inleiding Predictive Profiling Terrorisme
 • Module 2: Methodiek Predictive Profiling 
 • Module 3: Dreiging versus Risico
 • Module 3: Bijzondere dreiging: drones
 • Module 4: De terroristische Planningscyclus
 • Module 11: Target typeringen, targetcriteria en doelstellingen

Lessen – 2de dag

 • Module 5: Al-Qaida, organisatie, bijzondere kenmerken
 • Module 6: IS, organisatie, media, werkwijze, bijzondere kenmerken
 • Module 9: Rechts- en links-extremistische groeperingen in Europa
 • Module 12: Polarisatie, Radicalisme en Extremisme
 • Module 13: Kenmerken rechtse- en linkse radicalisering
 • Module 14: Kenmerken van religieuze radicalisering
 • Module 15: Afwijkend gedrag bij radicalisering (app training)

Lessen – 3de dag

 • Module XX: het herkennen van een IED

Lessen – 4de dag

 • Module 16: Mentale weerbaarheid
 • Module 17: Kenmerken van terroristische activiteit
 • Module 18: Observatie en covert operatietechnieken 

Lessen – 5de dag

 • Module 18: Security Questioning en het Spotlighteffect
 • Module 19: De leugen of de waarheid
 • Module 24: Praktijkoefening Security Questioning

Lessen – 6de dag

Module 25: Praktijkoefening Security Questioning

Module 26 Scenariotraining Security Questioning

Docenten

 Uw docenten:

Paul Mulder ATO RSE SPT, adviseur en trainer bij Trio Security en hoofddocent van de opleiding Predictive Profiling Terrorisme ®. 

Henk Heuvelman, trainings acteur bij politie 'at Take4ce' en gespecialiseerd in het opleiden van veiligheidsprofessionals in waarheidsgetrouwe scenario's.

Ronald Vossestein, trainer bij Uniformboard voor Crisis Management, Operations Management en Coaching.

Instructeur van ReasEuro. Op het gebied van explosieven biedt REASeuro het meest complete aanbod aan opleidingen en trainingen in Nederland. Dit geldt voor zowel de opleidingen in het kader van conventionele explosieven als geïmproviseerde explosieven.

 

Examen

Het examen voor de opleiding Security Profiler Terrorism

In week 7 van de opleiding neem je deel aan het examen.

De examens worden onder auspicien van de examencommissie van de stichting European Security Intelligence Foundation (ESIF) uitgevoerd. Een examenreglement is aanwezig gedurende je examen en ligt ter inzage tijdens je opleiding..

Het examen bestaat uit drie delen:

Theorie-examen, het beantwoorden van ca. 30 meerkeuzevragen over de modus operandi, IED en indicatoren van afwijkend en verdacht gedrag bij criminele en terroristische activiteiten.

Praktijkexamen Observatie. Het waarnemen van afwijkend gedrag d.m.v. een observatiefilm. Van belang is dat je het waargenomen gedrag kunt benoemen naar de examinatoren;

Praktijkexamen Security questioning. Aan de hand van je waarneming voer je een face-to-face Security questioning uit.

Na het succesvol afronden van het examen, ontvang je het diploma Predictive Profiling Terrorism ® - SPT. Met dit diploma kan je laten inschrijven in het register Securityf Profiler Terrorism ® en mag je de titel SPT ® rechtmatig achter je naam plaatsen en dragen.

Diploma

Het diploma voor de opleiding Security Profiler Terrorism

Met het behalen van diploma Predicitive Profiling Terrorism ® - SPT  heb je aangetoond dat je proactieve beveiliging op het gebied van het herkennen van verdacht gedrag, het uitvoeren van een security questioning en het afhandelen van je dreigingsassessment goed beheerst. Je hebt aan de strenge kwaliteitseisen, die door ESIF en SVPB aan het diploma zijn verbonden, voldaan. Je bent dan ook een gespecialiseerde beveiliger geworden binnen het vakgebied proactieve beveiliging, waarbij je proactief een bijdrage kan leveren aan de (sociale) veiligheid.

Kosten

De kosten van de opleiding Security Profiler Terrorism

De kosten voor de opleiding Security Profiler Terrorism ® bedragen € 1.895,- (excl. Btw) per persoon. De opleiding wordt voor particulieren BTW-vrij aangeboden. CRKBO Docent

Genoemde prijs is inclusief:

 • Lesmateriaal en benodigdheden;
 • Gastdocenten;
 • Examengelden voor 1 theorie- en praktijkexamen t.w. € 275,00
 • Kosten voor een eventueel deelcertificaat;
 • Consumpties zoals koffie, thee, frisdrank en versnaperingen;
 • Luxe lunch;
 • Wifi.

Belastingvoordeel

N.B. Betaalt u deze opleidng (gedeeltelijk) zelf? Maak gebruik van het belastingvoordeel en vraag tot bijna 50% van de studiekosten terug van de Belastingdienst! Meer informatie en tips.

Incompany

Incompany voor de opleiding Security Profiler Terrorism

Heeft u als afdeling of organisatie een gezamenlijke opleidingsbehoefte? Bent u op zoek naar een training die precies past bij uw vraag en behoeften? Of wilt u deze opleiding als training voor uw organisatie! Dan is een incompany training dé oplossing. De meeste cursussen en opleidingen van Trio Security zijn op maat te maken, en dus aan te passen aan uw specifieke vraag. Zo zorgt u ervoor dat de theorie optimaal aansluit bij uw praktijksituatie.

Voordelen

 • De inhoud wordt afgestemd op uw organisatie
 • Medewerkers herkennen daardoor de inhoud beter
 • Grotere betrokkenheid en motivatie bij uw medewerkers
 • Meer ruimte voor Individuele benadering en vragen
 • Het gehele team in één keer naar hetzelfde kennisniveau
 • Planning van de training wanneer het u het beste uitkomt
 • Op uw eigen locatie; flexibiliteit en geen reistijd
 • Vraag nu een offerte aan voor een incompagny opleiding:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De prijs van een incompany opleiding is altijd inclusief:

 • Lesmateriaal en benodigdheden;
 • Gastdocenten;
 • Examengelden voor 1 theorie- en praktijkexamen, t.w. € 275,00;
 • Kosten voor een deelcertificaat;
 • excl. 21 % Btw.

Aanvang van de opleiding

Aanvang van de opleiding Security Profiler Terrorism

De aanvang van de opleiding dient in overleg te worden afgestemd met de cursusleider. De opleiding wordt gegarandeerd gegeven bij de aanmelding van tenminste 6 cursisten.

 

Inschrijving

Via onderstaande knop kunt u zich veilig, eenvoudig en snel inschrijven voor deze opleiding. Verzeker u van deelname door op de onderstaande button te klikken.

inschrijven

 

Zijn er nog vragen en/of opmerkingen over de opleiding? Neem dan contact met ons op.

 

 

on 06 april 2018
Hits: 2180