Security questioning

De training Security questioning is een exclusieve 3-daagse training waarin wij je leren om een security questioning professioneel uit te voeren...

Training Security questioning

vragen1De training Security questioning is een 4-daagse trining die afkomstig is uit de training Predictive Profiling Security ®. Een training, waarin je 3 dagen leert professioneel een security questioning uit te voeren. Gedurende de training stimuleren we het lezen en waarnemen van lichaamstaal. Andere lesonderwerpen zijn de wijze van het bevragen van personen, de leugen en de waarheid, het spotlight effect en het uitvoeren van een dreigingsassesment, De trainingsdagen worden over een periode van 3 weken verdeeld.

Security questioning is het meest effectieve wapen van de proactieve methodiek door het het stellen van open vragen aan personen waarbij verdachte indicatoren zijn waargenomen. Security Questioning kan als methodiek worden geleerd.  Daardoor ontstaat een grote toegevoegde waarde voor de veiligheid, waarbij een gastvriendelijke benadering vooropstaat.

De training is in het bijzonder geschikt voor beveiligers die willen bekwamen in security questioning. De leerstof is direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk als beveiliger. De training Securiy questioning wordt afgesloten met een kort praktijkexamen dat onder de verantwoordelijkheid valt van de stichting European Security Intelligence Foundation (ESIF). 

ESIF is een gerenormeerde stichting in Nederland dat als eerste organisatie een normering heeft vastgesteld voor Integrale Proactieve Beveiliging sinds november 2007. Hiermee is ESIF de eerste (en vooralsnog enige) instantie in Europa die proactief security management onafhankelijk en transparant waarborgd. Daarnaast is ESIF een erkend examenbureau dat de examens op het gebied van de Proactieve beveiliging, Predictive Profiling, Profiling Terrorism, Insider Threat en Intelligence Driven Security afneemt en hiertoe een strenge controle houdt op de kwaliteitseisen van het opleidingsinstituut. Trio Security vindt het belangrijk om de kwaliteit van de training onafhankelijk te laten examineren. Trio Security vindt het ondenkbaar is dat de slager zijn eigen vlees keurt!

Als je het deelcertificaat Predictive Profiling Security ® - SQ hebt behaald, ontvang je altijd vrijstelling voor andere opleidingen bij Trio Security. Zie het vrijstellingenoverzicht

Korte beschrijving

Korte beschrijving van de training Security questioning

De docenten besteden veel aandacht aan de praktische uitvoering van security questioning. 

Verdachte indicatoren

Om te kunnen achterhalen of het afwijkend gedrag dat is waargenomen een dreiging vormt, moet je security questioning toepassen. Van belang daarbij is de intentie van de tegenstander te achterhalen. Dat doe je door een klantvriendelijk gesprek te voeren en vervolgens een dreigingsassesment uit te voeren. Wanneer iemand met kwade bedoelingen wordt aangesproken, is een reactie veelal zichtbaar. Een persoon die geen kwade bedoelingen heeft,  ervaart jouw aanpak als prettig en service- en klantgerichtheid. 

 Het is van belang om als beveiliger vaardigheden aan te leren, die je kan gebruiken tijdens het uitvoeren ben een security questioning. De geleerde vaardigheden zijn direct toepasbaar in de praktijk. Zo kun je niet alleen zelf veilig blijven werken, maar ook de sociale veiligheid in je werkomgeving bevorderen en daarbij positief aan bijdragen.

Bron: Trio SMC 2018 - Verdachte indicatoren   

 

Programma

Het programma van de training Security questioning

Het programma bestaat uit 3 lesdagen die zijn verdeeld over 3 weken, waarbij klassikaal les wordt gegeven.

PP-algemeen – 1ste lesdag

De beveiliger maakt in de module PP-algemeen kennis met de aspecten van proactieve beveiliging en de daarbij behorende processen.

Onderwerpen die tijdens de 1ste lesdag worden behandeld:

 • Introductie Security questioning
 • De methodiek van bevragen;
 • Het proces Security questioningh;
 • De waarheid en de leugen;
 • Lezen van licahaamstaal;
 • Dreigingsbeoordeling;

Na afronding van deze eerste lesdag heeft de cursist kennis van en  inzicht gekregen in de theorie van het uitvoeren van een security questioning. Hij/zij kent het belang van een procesmatige aanpak. Doel is dat een beveilieger een security questioning kan afronden door het stellen van 3 tot 5 vragen en vervolgens een dreigingsbeoordeling kan uitvoeren.


 Security questioning – 2de dag

De cursist start met het eerste praktijkdeel van de module PP-Security questioning praktijk. In het eerste deel starten we met het oefenen van allerlei situaties die zich in de praktijk kunnen voordoen gedurende een security questioning. Daartoe doorloopt de cursist ca. 5 scenario’s in de loop van deze lesdag.

Onderwerpen die tijdens de module PP-Security questioning praktijk worden behandeld:

 • Security questioning scenario’s: 5

Na afronding van de modules heeft de cursist voldoende inzichten en vaardigheden om een eenvoudige security questioning uit te voeren in zijn eigen werkomgeving. 


Security questioning – 3de dag

De cursist start met het tweede praktijkdeel van de module PP-Security questioning praktijk. In het eerste deel starten we met het oefenen van allerlei situaties die zich in de praktijk kunnen voordoen gedurende een security questioning. Daartoe doorloopt de cursist ca. 10 scenario’s.

Onderwerpen die tijdens de module PP-Security questioning praktijk worden behandeld:

 • Security questioning scenario’s: 10

Na afronding van de modules heeft de cursist goede inzichten en vaardigheden om een security questioning uit te voeren daar waar noodzakelijk. 


 

Docenten

 Uw docenten:

 • Paul Mulder ATO RSE CPT, adviseur en trainer bij Trio Security en hoofddocent van de opleiding Predictive Profiling Terrorisme ®. 
 • Henk Heuvelman, trainings acteur bij politie 'at Take4ce' en gespecialiseerd in het opleiden van veiligheidsprofessionals in waarheidsgetrouwe scenario's.

 

Deelcetificaat

 • Na het succesvol afronden van de toets, ontvang je het certifcaat Security questioning ® - .  Met dit certificaat is inschrijven voor andere opleidingen met vrijstellingen en kortingen aantrekkelijk.

Diploma

Het diploma voor de training Security questioning

Door het behalen van deelcertificaat Predicitive Profiling Security ® - SQ heb je aangetoond dat je security questioning tot in je vingers beheersd. Je hebt aan de strenge kwaliteitseisen, die door ESIF en SVPB aan het certificaat zijn verbonden, voldaan. 

Kosten

De Kosten van de training Security questioning

De kosten voor de training Security questioning bedragen € 495,- (excl. Btw) per persoon. De training wordt voor particulieren BTW-vrij aangeboden. CRKBO Docent

Genoemde prijs is inclusief:

 • Lesmateriaal en benodigdheden;
 • Gastdocenten;
 • Consumpties zoals koffie, thee, frisdrank en versnaperingen;
 • Luxe lunch;
 • Wifi.

Belastingvoordeel

N.B. Betaalt u deze training (gedeeltelijk) zelf? Maak gebruik van het belastingvoordeel en vraag tot bijna 50% van de studiekosten terug van de Belastingdienst! Meer informatie en tips.

Incompany

Incompany voor de training Security questioning

Heeft u als afdeling of organisatie een gezamenlijke opleidingsbehoefte? Bent u op zoek naar een training die precies past bij uw vraag en behoeften? Of wilt u deze training als training voor uw organisatie! Dan is een incompany training dé oplossing. De meeste cursussen en opleidingen van Trio Security zijn op maat te maken, en dus aan te passen aan uw specifieke vraag. Zo zorgt u ervoor dat de theorie optimaal aansluit bij uw praktijksituatie.

Voordelen

 • De inhoud wordt afgestemd op uw organisatie
 • Medewerkers herkennen daardoor de inhoud beter
 • Grotere betrokkenheid en motivatie bij uw medewerkers
 • Meer ruimte voor Individuele benadering en vragen
 • Het gehele team in één keer naar hetzelfde kennisniveau
 • Planning van de training wanneer het u het beste uitkomt
 • Op uw eigen locatie; flexibiliteit en geen reistijd

De kosten voor een incompany training bedragen:

 • Voor de deelname van maximaal 10 personen. 
 • Vraag een offerte aan.

Genoemde prijn zijn inclusief:

 • Lesmateriaal en benodigdheden;
 • Gastdocenten;
 • Certicficaatgelden voor praktijktoets;
 • Kosten voor een deelcertificaat;
 • excl. 21 % Btw.

Aanvang van de training

Aanvang van de training Security questioning

De aanvang van de training dient in overleg te worden afgestemd met de cursusleider. De training wordt gegarandeerd gegeven bij de aanmelding van tenminste 6 cursisten.

 

Inschrijving

Via onderstaande knop kunt u zich veilig, eenvoudig en snel inschrijven voor deze training. Verzeker u van deelname door op de onderstaande button te klikken.

inschrijven

 

Zijn er nog vragen en/of opmerkingen over de training? Neem dan contact met ons op.

Hits: 8171